Negyven millió forintos keretösszeggel az agrárágazati civil szervezeteknek hirdet pályázatot az Agrárminisztérium (AM); a szaktárca az idén is segítséget nyújt a 2021-ben tervezett szakmai, a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektet megvalósításához – tájékoztatta lapunkkal az AM.

A közlés szerint a pályázat keretösszege 40 millió forint, az egy pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 700 ezer forinttól 2 millió forintig terjedhet. A támogatáshoz önerő biztosítása nem feltétel.

A kiírás feltételeinek megfelelő szervezetek pályázatukat február 1-től 2021. március 2-ig nyújthatják be. A pályázati felhívás szövege és annak kötelezően kitöltendő mellékletei, valamint a pályázati eljárás során végig kötelezően figyelembe veendő beszámoló tájékoztató az AM honlapján érhető el.

Hiánypótlásra a pályázati szakaszban nincs lehetőség – hívják fel az érintettek figyelmét. Jelezve:  ezért fontos, hogy a pályázó szervezet vezetője alaposan ellenőrizze a befogadási feltételek teljesülését az elkészített pályázati dokumentációban, még annak postára adása előtt – tartalmazza az ismertetés.

Újra lesz Zöld Forrás is

A zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat idei keretösszege 70 millió forint, amire a pályázatokat február 1-től március 2-ig, kizárólag postai úton lehet beadni – közölte az Agrárminisztérium (AM) lapunkkal.

A közlemény emlékeztet: a civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek Magyarország környezetpolitikai céljai, mint például a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony, fenntartható használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása. Ezeknek a céloknak a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet.

Mindennek alapján az AM ebben az évben is meghirdeti a fentieknek megfelelő civil feladatvállalást segítő Zöld Forrás pályázatot. Támogatási igényt közhasznú környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) nyújthatnak be a Nemzeti Környezetvédelmi Programhoz illeszkedő, annak megvalósítását elősegítő projektterveikre.

A Zöld Forrás pályázat keretösszege 70 millió forint. Egy pályázó legalább 800 ezer, legfeljebb 3 millió forint összegre pályázhat. A pályázati felhívás szövege, a pályázati adatlap, valamint a pályázati eljárás során végig kötelezően figyelembe veendő beszámoló tájékoztató az Agrárminisztérium honlapján érhető el – olvasható az ismertetésben.

Forrás: Agro napló