Híreink

Februárban újra megnyílik az állattartó telepek fejlesztését támogató pályázat

A Vidékfejlesztési Program (VP) keretében meghirdetett, „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázati felívás a tervek szerint februárban újra megnyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább olvasom

3 milliós támogatás, akár a lakóingatlan kerítésépítésére is igénybe vehető

Január 1-től elérhető a 3 millió forintos lakásfelújítási támogatás, február 1-től pedig az otthonfelújítási kölcsön, amely azok részére nyújt segítséget, akik nem tudják megelőlegezni az utólag folyósított támogatást

1500 milliárd forintnyi pályázat jön idén a gazdáknak és az élelmiszeriparnak

Mintegy 1500 milliárd forint összegben írnak ki pályázatokat a gazdák és az élelmiszeripar számára az idén a vidék megerősítése és versenyképességének növelése, valamint a foglalkoztatás bővítése érdekében – mondta az agrárminiszter az M1 aktuális csatorna Magyar Gazda című műsorában február első felében.

Megháromszorozza a kormány az előző hét év vidékfejlesztési forrásait

A kormány az elkövetkező hét évben 4265 milliárd forintot fordít a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére; ezzel megháromszorozza a jelenlegi, 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Program (VP) forrásainak nagyságát – hívta fel a figyelmet az agrárminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában, amit az MTI foglalt össze, és a kormányzati hírportál is közzétett.

Megkezdtük az évet

Megkezdtük az évet, és tovább építjük a kerítéseket. A Bükkösdi Ökopark felkérésének teszünk eleget, és a múlt évben ültetett csemeték védelmére épített kerítéseken vadátjárókat építünk, hogy a vadak szabad mozgását minél kevésbé korlátozzuk.

Tovább olvasom

Az állattartásban is a high-tech technológiák jelentik a jövőt

Az agráriumban alkalmazott legújabb technológiák szinte elkerülhetetlen részesei a gazdaságos termelésnek és a versenyképesség fenntartása is azt diktálja, hogy a gazdálkodók lépést tartsanak a technikai és technológiai fejlődéssel. Ez alól az állattartás sem mentesül, ahol szintén számos modern eszköz áll rendelkezésre az állatok igényeinek kiszolgálására, amely a termelés növekedését és biztonságát is eredményezheti.

Krémszínű tojás: új magyar kuriózum a MATE kutatóinak közreműködésével

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa és a Bábolna Tetra Kft. egy olyan különleges, új tojóhibridet nemesített, amely krémszínű tojást termel.

Az NAK által javasolt ágazatokban is felvehetik az újraindítási gyorskölcsönt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – tagjai megkeresése nyomán – korábban kezdeményezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari beszállítók, élelmiszer-nagykereskedők, illetve az erdőgazdálkodók is felvehessék a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt; ez, a hitelprogram kedvezményezettek körének kibővítésével számukra is lehetővé vált, amennyiben megfelelnek a szükséges feltételeknek – tájékoztat honlapján a köztestület.

Megnyíltak az agrárágazati és a zöld civil szervezeteket támogató pályázatok

Negyven millió forintos keretösszeggel az agrárágazati civil szervezeteknek hirdet pályázatot az Agrárminisztérium (AM); a szaktárca az idén is segítséget nyújt a 2021-ben tervezett szakmai, a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektet megvalósításához – tájékoztatta lapunkkal az AM.

Jelentősen nőtt az állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázat összege

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forint összegű forrásból igényelhetnek fejlesztéseik megvalósítására pénz – jelentette be az agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben május elején, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

Hamarosan indul a mezőgazdasági fóliahulladék szakszerű visszagyűjtési rendszere

„Megkülönböztetett figyelmet fordítunk természeti értékeink és környezetünk megóvására, ezért jelentős lépéseket tudtunk tenni a környezetvédelmi céljaink megvalósítása terén, beleértve többek között a levegőminőség-védelmi intézkedéseket és a mezőgazdaságban keletkező fóliahulladék problémájának megoldását” – hívta fel a figyelmet az agrárminiszter a Környezetvédelmi Világnap alkalmából.

Jelentős támogatási lehetőségek a kertészek és az állattartók számára a Vidékfejlesztési Program keretéből

A megújuló vidék, megújuló agrárium program megvalósításának érdekében Magyarország Kormánya 80% hazai társfinanszírozást biztosít a Vidékfejlesztési Program forrásaihoz. A kormány döntése mintegy 600 milliárd forint értékben teszi lehetővé új beruházási pályázati felhívások kiírását, melyek közül az első felhívások már áprilisban megjelentek.
0
    0
    Kosár