Szarvasmarha kezelőkaloda

1 399 000 Ft2 239 000 Ft

Cikkszám: ÖN500705 Kategória:

Leírás

A kezelőfolyosó végén biztosítja az állat rögzítését. A kaloda oldalán lévő ajtók nyitásával kényelmessé válik a különböző testtájak vizsgálata, kezelése. Vészhelyzet esetén a teljes oldal nyitható mindkét oldalon! A kétoldali oltóajtó kényelmessé teszi az oltási munkát. Mindkét oldalon lehetőség van oltások adására, így az immunreakciók ellenőrzésekor nincs téves diagnózis!

Az alsó ajtó lehetővé teszi a tőgy, lábvégi betegségek kezelését, illetve nehezen kezelhető tehenek esetén a borjú szoptatását. A hátsó teli – az állat kilátását akadályozó – beeresztő zsilipajtó megnyitja az utat a várakozó állat előtt, így az ösztönösen belép a kalodába. A két oldal szűkítési tartománya lehetővé teszi borjak fix rögzítését is a kalodában. Az oldalfalak akár 330mm-ig is összeszűkíthetők!

Szabályozható a nyakbefogó pofák távolsága, ezáltal valamennyi korcsoportnál használható. A nyakbefogó mechanikus racsnis fékrendszerrel ellátott! Kombinálva van egy nyitható-zárható előráccsal, amely megakadályozza, hogy az állat kitörjön és megsérüljön. Egy személy képes kezelni a beeresztő zsilipajtót és a nyakbefogót. A kezelt állat szabad utat lát maga előtt, nincs a látóterében ember, hiszen a beeresztő ajtó mellett állva zárhatjuk a nyakfogót.

A gyors, biztonságos és balesetmentes rögzítés eszköze. Opciós tételként digitális mérleg is vásárolható a kalodához. A kaloda tetején található emelőfülek segítségével lehet mozgatni a kalodát. Hosszú szarvú marhákhoz a kalodát nagyobb előráccsal szállítjuk.

További információk

Tömeg 750 kg
Felületkezelés:

festett, horganyzott

Kivitel

szűkíthető oldalfalak, körmözős kivitel